Nyhet

"Informationen vi får är extremt värdefull"

– Vi är väldigt glada för att Cert-SE finns och de gör vårt arbete som driftleverantör enklare. Vi är väldigt nöjda med den funktionen.

Det säger Fredrik Svantes, säkerhetschef på driftleverantören Basefarm. Företaget är specialiserat på kritiska it-system inom t ex bankväsende och sjukvård och har flera samarbeten med Cert-SE.

– Bland annat genom Svenskt Cert-forum där vi delar med oss av information som vi har om it-säkerhet och får annan värdefull information från Cert-SE om de ser någon svaghet i våra system.

– Informationen vi får är extremt värdefull. I vissa fall kan den innebära att någon av våra kunder undgår att bli hackad och få ett intrång tack var information från Cert-SE.

Om han finge önskat nåt av Cert-SE så är det att de skulle synas utåt ännu mer.

– Det skulle vara värdefullt om Cert-SE vore mer delaktiga i säkerhetssfären i Sverige. Närvara vid mässor och prata på konferenser i större utsträckning, kanske hålla egna konferenser också för den delen. Ju fler som känner till Cert-SE och vad de kan hjälpa till med, desto bättre för Sveriges IT-säkerhet, säger Fredrik Svantes.