Krisberedskap

Ministern: Det kan bli krig i Sverige

Nyhet Det är dags att alla tar omvärldsläget på allvar. Budskapet levereras av Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar. – Med osminkad tydlighet; det kan bli krig i Sverige, sade Bohlin på Folk och försvar.

08 jan 2024 klockan 12:45
Krisberedskap

Uppsala gick från prat till mat

Nyhet De började med ett blankt papper. Några år senare har Måltidsservice på Uppsala kommun säkrat maten till skolor och äldreboenden genom lager i varje tillagningskök, centrala lager med färska och frystorkade varor, ett kriskök och 15 mobila beredskapskök.

20 dec 2023 klockan 10:36
Krisberedskap

Larmen säkras med SGSI

Nyhet Ett robust, krypterat nät som inte drabbas vid störningar på internet eller telefoni. – Vi påstår att det här är framtidens larmmottagning för kommunala larmcentraler, säger Jonas Boström, Örnsköldsviks kommun.

20 dec 2023 klockan 06:15
Teknik Krisberedskap

MSB vill få med fler kommuner och regioner

Nyhet Med SGSI vill MSB öka säkerheten. – Det ska vara det nät som används när det behövs skyddad och robust kommunikation mellan samhällsviktiga aktörer, säger Fredrik Rask, tjänsteägare för SGSI på MSB.

20 dec 2023 klockan 06:00
Teknik Krisberedskap

Försvarsberedningen vill förändra MSB – verksamheter kan flyttas

Nyhet Försvarsberedningen presenterade i går en delrapport i arbetet Kraftsamling. Förslagen kan komma att innebära stora förändringar för MSB, även att verksamheter knoppas av från myndigheten.

19 dec 2023 klockan 19:28
Krisberedskap

Stort deltagande i Beredskapsveckan

Nyhet Beredskapsveckan 2023 hade det största genomslaget hittills för en MSB-kampanj om privatpersoners beredskap.

19 dec 2023 klockan 16:30
Krisberedskap

Journalisten som helst gräver i matjorden

Reportage Hon älskar insekter, har jobbat som arkeolog i Argentina och skrivit allt från deckare till barnradio-manus. Men det är på ämnet beredskapsodling som Liselotte Roll nu blir skribent i Tjugofyra7.

19 dec 2023 klockan 16:08
Krisberedskap Klimat/miljö