Internationellt

Lena Wilderäng: "Enormt behov av amröjare"

Nyhet Bli bättre på ammunitionsröjning, öva på scenarion där krigslagar inte följs och sänk tröskeln för frivilligheten. Det är några av lärdomarna som brandmannen Lena Wilderäng dragit under sina volontärresor till krigets Ukraina.

13 jun 2023 klockan 11:24
Krisberedskap Frivillighet Förebyggande Internationellt

MSB leder rekordstor utvecklingsinsats

Nyhet För att Turkiet och västra Balkan bättre ska klara att förebygga de risker som jordbävningar och hälsokriser för med sig, ska MSB leda sin hittills största internationella insats inom kapacitetsutveckling.

13 jun 2023 klockan 09:20
Internationellt Krisberedskap

Brandbil blev vägen till Sverige

Reportage San Punt, 32, tröttnade på trångboddheten i Holland. Så han köpte en gammal brandbil och flyttade till Sverige för ett mer självförsörjande liv.

12 jun 2023 klockan 15:24
Klimat/miljö Internationellt

Stödstyrkans Sudan-insats avslutad

Nyhet Stödstyrkans insats med anledning av läget i Sudan är nu avslutad och all personal är åter i Sverige.

05 maj 2023 klockan 12:22
Internationellt

”Många tror att jag kastar mig på faran”

Reportage Hon har levererat släckbilar och blivit beskjuten vid fronten. Brandmannen och äventyraren Lena Wilderäng sa upp sig från sitt huvudsakliga jobb som IT-chef för att hjälpa räddningstjänsten i Ukraina. – Det blev en naturlig konsekvens av allt jag upplevt i mitt liv.

21 mar 2023 klockan 10:00
Frivillighet Internationellt

”Det är svårt att ta in förödelsen”

Reportage Tre dygn efter det kraftiga jordskalvet var ett sök- och räddningsteam från Sverige på plats i Turkiet. För första gången samarbetade MSB och Försvarsmakten under samma namn, Swe10. – Det är svårt att ta in förödelsen vi såg, säger David Norlin, samverkansperson under insatsen.

20 mar 2023 klockan 07:44
Internationellt

MSB ansvarar för nödbostäder åt EU

Nyhet Tillfälliga nödbostäder för drygt 1 000 personer. Det har MSB fått i uppdrag av EU att bidra med i händelse av kris och katastrofer.

20 mar 2023 klockan 07:25
Internationellt Krisberedskap