Jämställdhet

”Alla räddningstjänster behöver jobba med detta”

Nyhet Räddningstjänsterna behöver bli mer inkluderande för att kunna behålla och rekrytera personal. Nu har en vägledning i jämställdhet och mångfald släppts, liksom en webbkurs i likabehandling.

18 mar 2024 klockan 10:51
Jämställdhet Räddningstjänst

Normbrytande kampanj ska nyansera bilden av brandmannen

Nyhet Bilden av brandmannen är fortfarande stereotyp. Han är man och han är vit. Men det görs försök att nyansera bilden.

14 mar 2024 klockan 11:55
Jämställdhet Räddningstjänst

Värn för integration lades ner

Nyhet Nyköpings räddningsvärn med inriktning på integration har lagts ner. – Det är jättesynd, men det rann ut i sanden, säger kommunens säkerhetssamordnare Annkristin Mellgren.

18 dec 2023 klockan 10:49
Jämställdhet Räddningstjänst

"Vi gör skillnad"

Nyhet – Fortfarande kan jag få frågan ”varför ska vi engagera oss i Pride?” Jag undrar: ”varför inte?!” Vi har brist på arbetskraft och vi har inte råd att avstå från några grupper. Tim Ole Simonsen gav en kort föreläsning på Stockholm Pride.

09 aug 2023 klockan 07:30
Jämställdhet Räddningstjänst

”Symbolvärde med två kvinnor i högsta ledningen”

Reportage Maja Norling blir ny ordinarie räddningschef i förbundet Dala Mitt och kommer därmed att vaka över fem kommuner tillsammans med förbundsdirektören Katarina Mowitz. – Två kvinnor i den högsta ledningen har ett symbolvärde, menar hon.

13 jun 2023 klockan 10:32
Räddningstjänst Jämställdhet

Kränkningar även inom deltiden

Nyhet I en enkät svarar nästan 30 procent av de kvinnor som är deltidsbrandmän att de har utsatts för kränkningar. – Organisationerna måste ta det på allvar, säger forskarna Lena Grip och Stefan Karlsson.

16 mar 2023 klockan 12:24
Räddningstjänst Jämställdhet

Bra facit – men vem ska betala?

Nyhet 17 undersköterskor blev deltidsbrandmän sedan de gått en gymnasieutbildning i Dalarna som gav dubbla kompetenser. Nu är utbildningen nedlagd.

14 dec 2022 klockan 08:00
Räddningstjänst Utbildning Jämställdhet