Cybersäkerhet

Faran med ensidigt beroende

Nyhet När Tietoevry drabbades av en it-attack slog det även hårt mot många av deras kunder. Det är en konsekvens som behöver förebyggas, anser MSB.

13 mar 2024 klockan 11:31
Cybersäkerhet

Allvarliga brister i it-säkerhet

Nyhet MSB har gjort en uppföljning av informations- och cybersäkerhetsarbetet i offentlig sektor. – Vi ser allvarliga brister, säger Mathias Antonsson, senior analytiker på MSB.

13 mar 2024 klockan 10:59
Cybersäkerhet

It-angrepp senaste tiden

Nyhet Här är en rad it-angrepp från de senaste månaderna.

13 mar 2024 klockan 09:45
Cybersäkerhet

Regeringen prioriterar räddningstjänsten

Nyhet Kriget i Ukraina påverkar på flera sätt arbetet med totalförsvaret. Inte minst vikten av en fungerande räddningstjänst.

18 dec 2023 klockan 13:15
Räddningstjänst Cybersäkerhet

Stora brister i it-säkerhet

Nyhet Bara en av fem samhällsviktiga verksamheter har i dag ett heltäckande verksamhetsskydd för att motverka inre och yttre hot. Det visar undersökningen Svenskt säkerhetsindex.

25 mar 2022 klockan 12:13
Cybersäkerhet Förebyggande Krisberedskap

När Kalix slocknade

Reportage Vad gör man när hela verksamheten lamslås, när ingenting fungerar? Kalix kommun stod inför detta faktum strax innan jul. – Vi hade inga egna kanaler att jobba med. Allt var utslaget, inga system fungerade, säger informationschefen Reine Sundqvist.

23 mar 2022 klockan 06:10
Cybersäkerhet Krisberedskap

Beredskap för personalresurser behövs

Reportage – Vi kommer dela med oss av våra erfarenheter, lyfta frågor om vi kunde gjort mer förebyggande arbete, om kommunledningen kunde gjort något annorlunda, säger Reine Sundqvist, informationschef i Kalix kommun.

23 mar 2022 klockan 06:05
Cybersäkerhet Krisberedskap