Klimat/miljö

Brister orsakar bränder i solcellsanläggningar

Erfarenhet Antalet solcellsanläggningar ökar kraftigt i Sverige och det finns många nya företag i branschen. I utredningar som skickas till MSB förekommer en del problem och brister i anläggningarna som resulterat i bränder.

22 mar 2023 klockan 11:02
Räddningstjänst Klimat/miljö

Laddade för livräddning

Nyhet Det kraftiga uppsvinget för elfordon har nått utryckningsvärlden. En batteridriven brandbil turnerade nyligen för uppvisning genom landet och i Stockholm kan man nu bli hämtad av en eldriven ambulans.

20 mar 2023 klockan 17:00
Teknik Klimat/miljö

El- och gasfordon plockar andelar

Nyhet Diesel dominerar kraftigt som drivmedel inom lastbils​trafiken, men elfordonen plockar andelar, och gasfordonen bland de tunga lastbilarna.

17 mar 2023 klockan 07:23
Klimat/miljö Teknik

Översvämning scenariot på stor övning

Nyhet Långvarigt omfattande regn och översvämning, med risk för ras och skred i stora delar av landet. Det är scenariot på samverkansövningen Samö 2023.

14 mar 2023 klockan 15:07
Krisberedskap Utbildning Klimat/miljö

Långvarigt väder - risk för svåra olyckor

Nyhet Med klimatförändringarna har risken för extremt väder ökat. En annan risk är långvarigt fastlåsta vädersituationer, varnar Mats Bergmark, biträdande förbundschef vid Räddningstjänsten Medelpad.

05 sep 2022 klockan 07:52
Räddningstjänst Klimat/miljö

Skopande flygplan har blivit barnbok

Nyhet Det har kommit en ny del i den populära barnboksserien om Halvan. I den jobbar Halvan som ”brandflygare”.

15 jun 2022 klockan 14:48
Krisberedskap Klimat/miljö

Lego = krisberedskap

Nyhet Kunskapen om översvämningar ska öka med hjälp av lego. Inför krisberedskapsveckan i höstas byggde Räddningstjänsten Karlstadsregionen upp det fiktiva samhället Klossköping enligt MSB:s koncept. Nu är tanken att det ska vidare ut i skolorna.

14 dec 2021 klockan 09:58
Klimat/miljö Krisberedskap