Debatt

Erfarenheter vid övergång till annat räddningstjänstförbund

Debatt Nu har vi passerat nyår och kommunerna i före detta Södra Bohusläns räddningstjänstförbund (SBRF) ingår numera i Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG). I min roll som projektledare för SBRF:s organisation har jag dragit en hel del lärdomar som jag vill dela med mig av till den nyfikne.

02 jan 2023 klockan 12:01
Räddningstjänst

Påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer

Debatt Påbyggnadsutbildningen i räddningstjänst för brandingenjörer, mer känt som Rub, baseras i stor utsträckning på den ingenjörskunskap och den vetenskapliga grund som studenterna har med sig från universiteten (Lund och Luleå).

30 jun 2022 klockan 06:13
Räddningstjänst

Vatten för brandsläckning, del 3

Debatt Vatten är på många sätt ett fantastiskt släckmedel. Men det förutsätter att vi kan leverera vattnet såväl på rätt sätt som på rätt plats och i rätt tid. I annat fall utnyttjar vi inte egenskaperna på bästa sätt.

27 apr 2022 klockan 11:23
Räddningstjänst

Vatten för brandsläckning, del 2

Debatt Häromveckan konstaterade jag att vatten är ett släckmedel och att det till och med är ett tämligen bra släckmedel, inte minst på grund av dess fantastiska egenskaper.

29 mar 2022 klockan 11:18
Räddningstjänst

Vatten för brandsläckning, del 1

Debatt På grund av omständigheter, var det alldeles för länge sedan jag skrev nånting, men jag har för avsikt att återkomma till dessa omständigheter under våren. Och bli bättre på att skriva. Nu till nånting helt annat.

01 mar 2022 klockan 11:13
Räddningstjänst

Ibland går livet inte ihop

Debatt Onsdag, klockan är 06:18 och jag och min man står i hallen och tjafsar. – Mitt jobb är viktigare än ditt idag – hör jag mig själv säga.

02 dec 2021 klockan 09:29
Kommunikation

Högt i tak? Släng dig i väggen!

Debatt Varje gång någon säger ”här är det högt i tak” och syftar på samtalsklimatet, blir jag något misstänksam. Är det verkligen ett bra mått?

09 aug 2021 klockan 11:26
Räddningstjänst