Nyhet

MSB vinnare av Stora Kommunikationspriset 2023

När Sveriges finaste pris för kommunikatörer i går delades ut, vann MSB pris för bästa externa kommunikation.

Under kvällen samlades över 200 gäster i Eric Ericssonhallen i Stockholm i samband med att vinnarna av Stora Kommunikationspriset 2023 skulle utses.

MSB vann pris för bästa externa kommunikation, med motiveringen:

”MSB har framgångsrikt fått allmänheten att förstå vikten av deras arbete under dessa turbulenta tider. De har väckt nyfikenhet och intresse bland den yngre generationen och uppmanat alla till att reflektera över sin roll under en eventuell kris. De gör detta genom kreativa och nytänkande kampanjer som har ökat förtroendet för organisationen som nu ligger på den högsta nivån någonsin”.

MSB:s kommunikationsdirektör Morgan Olofsson säger att han är otroligt stolt och glad över kommunikationsavdelningens och hela myndighetens arbete.

- Vi har lyckats nå ut i svåra frågor och med ganska dystra budskap om kris och krig. Samtidigt som vi skapat hopp om att vi som samhälle och vi som individer har motståndskraft. Inte minst har vi fått ut MSB:s budskap om hemberedskap, försvarsvilja och Krisinformation.se på ett tydligt sätt.

Övriga nominerade i kategorin var Malmö stad, Civil Rights Defenders, Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet och Internetstiftelsen.

Totalt delades sju statyetter ut till näringsliv, offentlig sektor och personer som gjort anmärkningsvärda insatser inom kommunikation under det gångna året.

MSB har tidigare varit nominerade men det här var första gången myndigheten vann.

Bakom prisutdelningen står organisationen Sveriges kommunikatörer.