Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Personliga nödsändare allt vanligare

GÖTEBORG

Nödsändaren är liten och enkel.

Den kan vara räddningen vid olyckor bortom allfarvägarna.

Inte färre dödsbränder orsakade av rökning

Självslocknande cigaretter verkar hittills inte haft effekt på antalet döda i bränder.

SOS kräver landsting på 6,7 miljoner kronor

SOS Alarm kräver 6,7 miljoner kronor i straffavgifter av landstingen i Sörmland, Västmanland och Uppsala samt region Gotland och säger samtidigt upp ett tilläggsavtal.

Hållbara städer måste prioriteras av staten

Sverige behöver en nationell stadspolitik. Statliga investeringar i viktig infrastruktur är otillräcklig.

Det anser Delegationen för hållbara städer i en rapport till regeringen.

Landsting utbildade i informationssäkerhet

På uppdrag av Västra Götalandsregionen har Högskolan i Skövde genomfört en kurs i informationssäkerhet. Utbildningen bygger på det ramverk för informationssäkerhet som Samfi-myndigheterna tagit fram.

Inte räddningstjänstens fel att byggnaden totalförstördes

Brandmännen i Umeå gjorde inget fel när de inte kontrollerade om köksbranden spridit sig till vinden. Det anser Umeå tingsrätt och därmed slipper kommunen betala de fem miljoner som man stämts på av Folksam.

MSB vill ha alarmering i statlig regi

MSB vill ha en alarmeringstjänst helt i statlig regi som samordnar all larmverksamhet.

Det ska vara en verksamhet utan vinstkrav och kommersiella tjänster.

Svåra kemikalieolyckor anmäls inte

Trots att det är straffsanktionerat anmäler företagen inte allvarliga kemikalieolyckor till Arbetsmiljöverket. Det har myndigheten konstaterat efter att ha gått igenom omkring 2 500 arbetsskaderapporter från de senaste åren.

Skiftlagen styr

– Jag har varit på brand i tio år och varje år har vi pratat om förändring och behovet av förändring, men det händer ingenting. Varför sker ingen förändring?
Undrade Lars-Göran Uddholm, räddningschef i Södertörn, under en paneldebatt på Brand 2012 i Uppsala. En förklaring gavs av genusforskaren Anneli Häyrén Weinestål: därför att makten att förändra ligger inte hos räddningschefen.

Fysiska krav för brandmän klara

Efter mer än tio år är arbetet med att ringa in de fysiska krav yrket ställer på en brandman klart.

För första gången har det med vetenskapliga metoder tagits fram hur långt man måste hoppa i stående längdhopp för att orka bära slangkorgar i trappor.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen