Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

”Vi behöver brandmän som kan arabiska”

Vårderfarenhet och kunskap i moderna språk ger nu meritpoäng i ansökan till utbildningen Skydd mot olyckor, SMO. Det är ett viktigt steg för att öka jämställdhet och mångfald inom räddningstjänsten. Det är också ett bevis på att Södertörns sätt att rekrytera brandmän de senaste åren har gjort avtryck.

EU-regel stoppade "intelligent brandvarnare"

Har med stort intresse och förvåning läst Tjugofyra7 och artikeln "samlar data om allt från torrkokning till dödsbrand".

Är vi beredda?

Miljön vid en stor samhällskatastrof kan tidvis vara krigsliknande geografiskt sätt. Många beslutfattare kan komma att påverkas negativt. Tillståndet, som råder där kan betraktas som ett mellanting mellan fred och krig. Den psykosociala faktorn är viktig.

Nya byggregler leder till fler storbränder

Boverkets kommande byggregler kommer att motverka sitt eget syfte och i slutänden resultera i fler storbränder, negativ miljöpåverkan och en dramatisk kostnadsökning för samhället. Boverket bör ändra byggreglerna så att de vilar på både livräddande och egendomsskyddande grunder.

Brandskyddet måste få kosta

Den centrala myndigheten för brandskyddsfrågor, myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) publicerade nyligen en vision för brandskyddet: Ingen i Sverige ska omkomma eller skadas allvarligt till följd av brand.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen