Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Våga lära under insats

Tidig tillgång till flera olika släckmetoder är viktigt.
Prova, utvärdera effekten och våga byta metod, är framgångsfaktorer.

Explosion vid ladugårdsbrand

Räddningstjänstens befäl är vana att en olyckas förlopp och olycksplats förändras under insatsens gång och gör ständiga riskbedömningar för att insatsen ska genomföras säkert och effektivt.
Men ibland är det svårt att förutse skeendet.

Vara förberedd är avgörande

Fler  komplexa händelser kommer  kräva allt mer av våra kommuner. Förhindra, fördröja, hantera och lära är delar som var och en måste beakta.
Oberoende av händelse handlar det många gånger om att snabbt uppfatta ett skeende och samtidigt skapa en gemensam lägesbild, parallellt med att snabbt organisera och samordna viktiga resurser.
Värnamo var väl förberett att hantera en oönskad större händelse, översvämning av Lagan. Däremot togs man lite på sängen när Storån svämmade över ungefär samtidigt.

Tuff utmaning i hård vind - anrik byggnad brann ned

Räddningstjänsten Storgöteborg ställdes inför en utmaning när de i mycket kraftig vind fick ta sig an en brand i en anrik idrottsanläggning uppförd i trä.
Lägg till strul med skärsläckarna och vattenförsörjning så är resultatet ännu mer lyckat.

50 år sedan tunnelraset i Stockholm

9 november var det 50 år sedan tunnelraset inträffade i Stockholm då två arbetare blev instängda i underjorden.
Händelsen visade att räddningstjänsten kunde annat än släcka bränder och kom att utöka dess ansvarsområden.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen