Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Flyktingbarn på Revinge

Malmö stad har akut öppnat en mängd nya boenden för ensamkommande flyktingbarn. Ett är på MSBs skola i Revinge där 50 platser upprättats i skolans lokaler.

Publicerad: 2015-10-23

I Revinge förbereds tillfälligt boende i tält för 375 personer på uppdrag av Migrationsverket. Men det beror redan ensamkommande flyktingbarn i skolans förläggningslokaler, lokaler som MSB erbjudit Malmö stad som har akut behov av boenden.

Lena Gartmark– När vi satte upp organisationen för att klara mottagandet var det mycket jobb. Allt eftersom rutiner med mera faller på plats är det mycket lugnare, säger verksamhetschefen Lena Gartmark.

Av anställda på Revinge är hon nu ensam i staben för mottagandet. En tidigare anställd, numera pensionär, och en person ur Revinges ordinarie beredskapsstyrka har engagerats som extra resurser. Restaurangen har ökat bemanningen för att klara fler matgäster och Revinge planerar för verksamheten året ut till att börja med.

– Några kursdeltagare på våra utbildningar har vi fått placera på hotell i Lund. Det har varit bra förståelse, lite gnäll.

Boendet i Revinge ska vara ett så kallat transitboende i avvaktan på att de ensamkommande blir anvisade till en kommun av Migrationsverket. Det innebär omsättning i form av in- och utflyttning, en del har också avvikit på egen hand. Ansvaret för barnen på själva boende sköter Malmö stad.

– Övrig verksamhet har i vissa lägen fått sänka ambitionsnivån något och det kommer fler frågor framöver som vi måste lösa. Men den stora utmaningen hittills har varit förfrågningar om att nyttja vår personal för andra uppgifter på grund av flyktingkrisen. Den hanteringen måste styras via vår ledning så vi vet var personalen tar vägen, inledningsvis hade vi inte överblick över alla förfrågningar, säger Lena Gartmark.

Per Larsson
blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen