Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Kunde orsakat panik under dagtid

Två banarbetare jobbade vid tre-tiden en natt med spårarbeten i Stockholms tunnelbana. De använde ett arbetslok med beteckning P&T nummer 9252.

Mopedbrand i hus var anlagd?

Det är av största vikt att trappor och hisshallar i flerfamiljshus hålls fria från brännbara föremål. I detta fall handlade det om ett femvåningshus med sex lägenheter på varje plan

.

Självmord och brand

Det brann våldsamt i mannens lägenhet på åttonde våningen och han hade flytt ut på balkongen.
Men när räddningstjänsten kom till undsättning ville han inte låta sig räddas utan hoppade och skadades så svårt att han senare avled. Händelsen inträffade i Storstockholm för drygt ett år sedan och kunde fått ännu värre följder.

1 400 tar sitt liv

Varje år tar 1 400 människor sitt liv i Sverige. Det är flera än vad som sammanlagt omkommer vid bränder, drunkningsolyckor och i trafiken.

Handduk i mikro orsakade brand

Vid 21-tiden en söndagskväll fick räddningstjänsten automatiskt brandlarm till ortens sjukhus.
Under framkörningen ringde man från sjukhuset och meddelade att det var en konstaterad brand i ett rum på åttonde våningen av det tretton våningar höga komplexet.

Pulverbomb bromsade brand

En återvinningsbyggnad för skräp och sopor var fristående placerad i ett område med flerbostadshus. Sophuset var av trä cirka 8 x 3 meter, takhöjd cirka 2,5 meter och golv av asfalt.

Upprepade bränder i avskilt belägen skola

En grundskola med fritidshem ligger avskilt belägen i en skogsdunge i en stadsdel av en medelstor svensk stad. Den består av fyra enplansbyggnader som ligger ett tiotal meter från varandra. Skolan har vid flera tillfällen utsatts för skadegörelse och anlagda bränder.

Fjärrstyrd dimmer startade brand?

Grannar hör hur en brandvarnare tjuter inne i en låst lägenhet på fjärde våningen i ett flerfamiljshus. Räddningstjänsten larmas och bryter sig in. En omtöcknad hund räddas ut och en mindre brand kan snabbt släckas i ett hörn av sovrummet.

Tändsticksaskar kan vålla brand

Kan en ask med tändstickor vålla brand bara av sig själv? Det trodde jag inte första gången jag hörde talas om det! Men här är två olycksrapporter som beskriver hur just det har hänt.

 

Skydd mot intrång orsakade skolbrand

Kommuner monterar skydd för att hindra bränder och vandalisering. I det här fallet var det skyddsutrustningen som vållade branden.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen