Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Behövs ordet resiliens?

Inför de kommande förhandlingarna i FN:s generalförsamling om nästa steg i kampen mot fattigdom och miljöproblem, för demokrati och mänskliga rättigheter, är den djupare definitionen av ett ord i centrum: ordet resiliens.

Kunskap gör skillnad

Det pågår en debatt om huruvida det är rätt eller fel att göra som brandkåren Attunda och Södertörn brandförsvarsförbund för ökad mångfald och fler kvinnor i räddningstjänst. Det långsiktiga målet torde vara enkelt att enas om, nämligen att ökad mångfald ska bredda kompetensen.

Starkaste länken i kedjan

2011 är snart till ända. En hel del av det arbete många i samverkan lägger ner på ökad säkerhet i en föränderlig värld börjar ge resultat. Antalet anlagda bränder i skolmiljö minskar – förhoppningsvis tack vare skolors och kommuners förebyggande arbete.

Katastrofövningar till sjöss och på land

När denna inledare skrivs, dagen efter tioårsminnet av den elfte september 2001, så är det i en miljö där krisberedskapen åter debatteras flitigt.

Se helheten i krisberedskapen

Knappt hade förra numret av Tjugofyra7 utkommit så gick larmet: en jordbävning och en tsunami drabbade Japan.

Vi behöver höja beredskapen

Nästan 700 deltagare från hela landet samlades på årets Rakeldag i Älvsjömässan den 25 januari. Intresset är så stort att MSB nästa år satsar på två Rakeldagar 24-25 januari. Utbyggnaden av Rakelsystemet blev klar i december och vi är stolta över att det blev det i tid och inom ramen för den budget vi fått, ungefär 2,5 miljarder.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen