Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Krishantering kräver anpassning

Nu har hela samhället jobbat hårt under drygt tre månader för att hantera corona-pandemin.

Vi behöver mer av "just in case"

När detta skrivs befinner vi oss mitt i arbetet för att bromsa spridningen och mildra konsekvenserna av ett större utbrott av Covid-19. I hela samhället förbereder man sig för ett värsta scenario med snabb spridning och många sjuka samtidigt.

Ökat fokus på demokratifrågor

Det lackar mot jul och vi lägger strax ännu ett år bakom oss. MSB har under året fyllt tio år, och under den tiden har mycket hänt.

Cybersäkerhet stora utmaningen

Utöver all annan viktig verksamhet som bedrivs är hösten också planeringstid. Vi samlar ihop vad året gett för att planera inför det kommande årets verksamhet.

Tempot behöver ökas

Skogsbrandssäsongen startade redan i april i år – och det verkar som om både den kommunala räddningstjänsten  och länsstyrelserna är på tårna för ännu en besvärlig sommar.

Frivilliga är en viktig resurs

I detta nummer av Tjugofyra7 kommer mycket utrymme ägnas åt frivilliga, och jag tänkte slå ett slag för frivilligheten även i den här spalten.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen