Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Samhällskriser driver utveckling

 Ett år till har strax gått. När vi öppnar kalendern för 2022 så är det med nya förutsättningar för att utveckla hela systemet för civil beredskap.

Mycket arbete är på gång

  Pandemin är inte över. Vi behöver fortsätta ha fokus på smittspridning och framför allt öka vaccinationsgraden.

Beredskapssommar

  För andra sommaren i rad kommer vi att behöva leva med fortsatta restriktioner. Det är en utmaning att trappa ner kontrollerat utan att smittspridningen ökar och samtidigt hålla uppe det positiva gensvaret för vaccinationsprogrammet – men nu ljusnar det!

Utvecklingsarbete på alla håll

Det har gått drygt ett år och många har lärt sig att leva med coronapandemin och alla nödvändiga restriktioner.

Många utmaningar nästa år

Året 2020 dominerades av covid-19. Att avstå, skjuta upp, ställa in och göra annorlunda – och försöka hjälpas åt med att bromsa smittan och mildra konsekvenserna i samhället.

Ett coronasäkrat normaltillstånd

Insikten har tagit en stund att smälta: vi kommer att leva med corona under mycket lång tid. Även om en optimistisk prognos skulle slå in så vi har vaccin framme vid årsskiftet, så kommer det att ta tid att vaccinera. Men varken enskilda människor eller ett helt samhälle kan leva under alltför lång tid i försvarsställning.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen