Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Utvecklingsarbete på alla håll

Det har gått drygt ett år och många har lärt sig att leva med coronapandemin och alla nödvändiga restriktioner.

Många utmaningar nästa år

Året 2020 dominerades av covid-19. Att avstå, skjuta upp, ställa in och göra annorlunda – och försöka hjälpas åt med att bromsa smittan och mildra konsekvenserna i samhället.

Ett coronasäkrat normaltillstånd

Insikten har tagit en stund att smälta: vi kommer att leva med corona under mycket lång tid. Även om en optimistisk prognos skulle slå in så vi har vaccin framme vid årsskiftet, så kommer det att ta tid att vaccinera. Men varken enskilda människor eller ett helt samhälle kan leva under alltför lång tid i försvarsställning.

Krishantering kräver anpassning

Nu har hela samhället jobbat hårt under drygt tre månader för att hantera corona-pandemin.

Vi behöver mer av "just in case"

När detta skrivs befinner vi oss mitt i arbetet för att bromsa spridningen och mildra konsekvenserna av ett större utbrott av Covid-19. I hela samhället förbereder man sig för ett värsta scenario med snabb spridning och många sjuka samtidigt.

Ökat fokus på demokratifrågor

Det lackar mot jul och vi lägger strax ännu ett år bakom oss. MSB har under året fyllt tio år, och under den tiden har mycket hänt.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen