Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Webbkurs lär dig skapa en plan B

Hur kan man förbereda en verksamhet för att bättre klara av störningar? MSB har tagit fram en webbkurs som lär ut det.

Publicerad: 2020-10-23

Coronapandemin har gjort att många organisationer förstått vikten av att arbeta med kontinuitetshantering, det vill säga att man har en plan B för sin verksamhet. Nu har MSB tagit fram en webbkurs som på ett enkelt sätt lär ut hur man kan förbereda verksamheten för att kunna motstå eller klara av både mindre och allvarliga störningar.

Kursen riktar sig till de som arbetar med samhällsviktig verksamhet i en kommun, region, länsstyrelse, myndighet eller ett privat företag. Den är kostnadsfri och inga förkunskaper krävs. De steg som ingår är:

  • hur arbetet kan förberedas
  • hur en konsekvensanalys och riskbedömning genomförs
  • hur åtgärder kan genomföras
  • hur man kommunicerar, testar och övar
  • hur arbetet kan vidareutvecklas

- Med vårt stöd vill vi sänka tröskeln för att komma igång med arbetet. Om alla som ansvarar för samhällsviktig verksamhet stärker sin förmåga att kunna motstå störningar kan på sikt hela samhällets gemensamma förmåga stärkas, säger Alexandra Grundel Lauritzen, utredare på MSB.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen