Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Första steget mot Rakels ersättare

MSB har fått i uppdrag av regeringen att tillhandahålla tjänster för mobil datakommunikation till användare av radiokommunikationssystemet Rakel.

Publicerad: 2020-06-30

Det är första steget på vägen mot ett fullt utbyggt mobilt datakommunikationssystem som på sikt ska ersätta Rakel. Genom det nya systemet ska användarna kunna skicka större mängder data, bilder och filmer.

- Vi är på väg mot paradigmskifte vad gäller utvecklingen inom området säkra kommunikationer. Uppdraget som vi har fått är efterlängtat, inte minst av aktörerna. MSB har under många år haft dialog med dem om deras behov av utökad datakapacitet, säger Mats Persson, tillförordnad verksamhetschef för Rakel och ledningssystem på MSB.

Förhoppningen är att kunna erbjuda mobil datakommunikation till Rakels användarkrets hösten 2022.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen