Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Nordöstra Skåne ökar beredskap för skogsbränder

Räddningstjänsterna i Nordöstra Skåne, Kristianstad och Östra Göinge, har skaffat sex nya motorsprutor till beredskap för skogsbränder.

Publicerad: 2021-05-04

 

Motorsprutorna gör att man kan ta vatten direkt från vattendrag och sjöar vid mer besvärliga bränder i mark och terräng.

– Detta är en stor satsning för våra brandstationer och innebär att vi förstärker vår kapacitet och förmåga att hantera skogsbränder, säger Micael Svensson, enhetschef på operativa avdelningen vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Förra sommaren var det en skogsbrand på gränsen mot Blekinge. Då var tillgången till motorspruta som kunde ta vatten direkt från öppet vattendrag avgörande för att begränsa spridningen av branden.

– Skillnaden mot våra äldre motorsprutor är att de moderna är enklare att sköta och har större kapacitet när de är placerade vid större vattendrag säger Micael Svensson.

Motorsprutorna har kostat totalt tre miljoner kronor och kommer att placeras på brandstationerna i Kristianstad, Åhus, Degeberga, Tollarp, Arkelstorp och Sibbhult.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen