Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Ett eller tre system i Skåne?

I Skåne finns tre ledningscentraler, och ska så göra även i framtiden. Det finns flera skäl till det, bland annat att centralerna i Helsingborg och Kristianstad även ansvarar för andra kommunala larm.

Publicerad: 2021-09-29

Tillbaka till startsidan

Men om Skåne ska betecknas som ett eller tre ledningssystem är inte helt givet.

– Räddningscentralerna i Skåne samordnas av en regional räddningschef, motsvarande räddningschef i beredskap, och kan därmed betraktas som ett ledningssystem i dagsläget. Samtidigt har vi lite olika arbetssätt, i den aspekten är vi inte ett system. Inför implementeringen av ELS i Skåne pågår nu diskussioner vilka eventuella förändringar som bör göras för att anpassa dagens fungerade system till ELS, säger Joel Johansson, regional utvecklingsledare av ELS i Skåne.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen