Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

MSB utreder branden efter explosionen i Göteborg

140 hushåll fick utrymmas och en person miste livet i samband med explosionen på Övre Husargatan i Göteborg den 28 september.
MSB startar en utredning av räddningsinsatsen.

Publicerad: 2021-10-21

- MSB gör bedömningen att det sannolikt finns en del nationella lärdomar från räddningsinsatsen, främst avseende det initiala skedet. De kan bli viktiga lärdomar att ta med sig i den fortsatta utvecklingen av insatser vid komplexa händelser, säger enhetschefen Marianne Stålheim.

Man ska i utredningen undersöka det inledande skedet, vilka riskbedömningar som gjordes, räddningsledningen samt samverkan med polisen och ambulansverksamheten.
Förhoppningen är att utredningen ska vara klar innan årsskiftet.

MSB gör olycksutredningar vid speciella situationer när man ser att det finns möjlighet till lärande på nationell nivå. Det sker en till två gånger per år.
Det görs flera utredningar kopplat till branden. Exempelvis fokuserar räddningstjänstens egen utredning på lokala lärdomar från insatsens genomförande.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen