Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Bada säkert i sommar

Bad lugnt och simma säkert.
Det är budskapet som spridits över hela Stockholm under försommaren.

Publicerad: 2021-06-23

 

- Stockholms stad är oroat för sommaren som kommer. Pandemin har gjort att möjligheten att lära sig simma har varit lägre än tidigare, samtidigt som vi haft en boom med semester på hemmaplan, säger Magnus Erstrand, generalsekreterare på Livräddningssällskapet.

Informationskampanjen görs i samarbete mellan staden och Livräddningssällskapet. Budskapet möter allmänheten på gatorna, det lanseras på sociala medier och skolledare har fått information att föra vidare.

- Vi ser gärna att detta sprids. I den bästa av världar skulle alla kommuner genomföra kampanjen, säger Erstrand.

När simhallar hållit stängt har det varit svårt att underhålla sin simkunnighet. Många orkar inte simma lika långt som förra sommaren, men är kanske inte medvetna om det.

- Simkunnighet är en färskvara som behöver underhållas regelbundet.

Livräddningssällskapet befarar därför att det kommer att ske fler drunkningstillbud och olyckor i sommar. Därför är det bra att testa sin simkunnighet, och att göra det nära strandkanten.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen