Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Ska Sverige bli sist i Europa med ambulanshelikopter?

Jag bor på en skärgårdsö. Om jag ror ut 100 meter från land och trillar ur ekan, så ställer Kustbevakningen och Sjöräddningssällskapet genast upp med helikopter och snabbgående båt.

Regeringen avväpnar tillsynen

Jag har under min relativt korta karriär inom ”räddningstjänstbranschen” haft möjligheten att jobba både statligt (SRV, MSB) och kommunalt. Således har jag under denna tid betraktat försvarsdepartementet lite snett underifrån. Ungefär som en hund som tittar upp mot sin husse… Det jag sett från denna vinkel imponerar inte.

Pajala-beslutet en byråkratisk härdsmälta

Jag är mycket bekymrad för den svenska räddningstjänstens fortsatta utveckling eller rent av avveckling. En rad av omorganisationer, nedläggningar, rekryteringsproblem vid våra deltidsstationer och med ständiga förmågediskussioner om vad brandmannayrket kräver och vad som ska utföras kröns nu av en dom som ställer mycket på sin spets och oroar mig djupt.

Vem bromsar brandvarnarföreskriften?

Det är nu två år sedan MSBs rapport om rimligt brandskydd i olika boendemiljöer kom in till Försvarsdepartementet.

65 000 skyddsrum värda 200 miljarder blir snart obrukbara

Det finns det ca 65 000 skyddsrum i Sverige som svenska skattebetalare investerat 200 miljarder i räknat på dagens penningvärde. Ansvaret för skyddsrummens underhåll ligger hos fastighetsägarna. Ska fastighetsägarna ta sitt underhållsansvar krävs fler skyddsrumsinspektioner. Idag utförs alldeles för få och därför förfaller vår skyddsrum som ska skydda Sveriges civilbefolkning.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen