Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

"Det krävs en total attitydförändring"

Arbetsgivarna bedriver ett uselt rekryteringsarbete och personalproblemen blir allt större. På mer än 70 procent av landets brandstationer råder personalbrist. Riksdag och regering bör skyndsamt sända signaler om att deltidsorganisationen är viktig.

Räddningschefer, varför tiger ni?

Jag skäms över hur vi som arbetsgivare och hur våra medlemsorganisationer SKL/Pacta hanterar personalbristen i svensk räddningstjänst.

Det är branden som är farlig för miljön – inte brandskummet

Beredskap för och kunskap om släckning av bränder i brännbara vätskor och i industribyggnader är en viktig del av brandförsvarets uppgifter. Bränder är en stor miljösyndare som årligen släpper ut mängder med persistenta, giftiga och cancerframkallande ämnen i form av  rökgaser som släpps ut i atmosfären och hamnar på marken och i vatten.

Användningen av långlivade kemikalier måste begränsas

Ottesen är kritisk mot den debatt om högfluorerat brandskum som pågår, men kritiken baseras enligt vår åsikt på en förvånande okunskap hos en viktig företrädare för brandskumsbranschen.

Frigör kommunernas styrning

Ingen har väl missat att handlingsprogrammen ska spegla kommunens politiska ambition med skyddet mot olyckor.
Men det är långt kvar innan alla kommuner är där.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen