Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Har inte alla rätt till skäligt brandskydd?

Åtgärder krävs för att minska riskerna för de som vårdas i hemmet och som löper allra störst risk att omkomma till följd av brand anser Räddningstjänsten Storgöteborg.

För många gör för lite

Dödsbränderna minskar inte och den enkla förklaringen är att alltför många kommuner och räddningstjänster förebygger alldeles för lite, skriver Rsyds förre räddningschef Per Widlundh.

Polis-deltidare inte ny men bra idé

Tonny Adrelius i Vingåker föreslog en ny yrkesgrupp – brandman/polis-deltidare. En suveränt bra idé, men den är inte ny. Den har funnits länge.

MSBs roll viktig för nyanserad bild av hushålls krisberedskap

All beredskap kan tyckas vara bättre än ingen beredskap, men jag tror att den form av krisberedskap som stora delar av prepperrörelsen förespråkar är en typ av krisberedskap som många hushåll har svårt att identifiera sig med.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen