Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Regeringen tar inte sitt ledningsansvar

Under senare tid har en rad extraordinära händelser, som hade kunnat få förödande konsekvenser, inträffat. Händelser som skapat förvirring, spekulationer och mycket oro bland människor. Om händelserna hade fått en annan utgång, hade dessa kunnat skapa kriser och satt vårt samhälle under stora påfrestningar.

Hur marknadsförs SMO?

Det pratas mycket om räddningstjänsternas syn på SMO-utbildningen men i stort sett inte alls om hur brandskyddsföretagen ser på utbildningen.

Kan jag straffas för mitt agerande?

Vid trafikolyckor händer det att räddningstjänsten klipper av taket på bilen för att underlätta urtagning av skadad person. Ibland kan det tyckas onödigt. Speciellt när den skadade ser ut att må bra och säkert själv kan gå ur bilen.

Satsa mer på medierna

Rapport om busskrascher: medierna har bättre information än sjukvården.

Sluta med SBA eller tala klarspråk

Jag var för en tid sedan på en konferens i Avesta i ämnet förebyggande brandskydd.
MSBs jurister föreläste och var intressanta att lyssna på. Det är inte dom jag skriver om utan MSBs otydlighet.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen