Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Utbildning för säkra evenemang lockar

Under hösten lanseras tre akademiska utbildningar i evenemangssäkerhet. Utbildningen är i tre nivåer och i Sverige står Karlstads universitet för utbildningen.

Publicerad: 2015-06-01

– Ända sedan olyckan vid Hultsfredsfestivalen då det omkom en person har det varit ett sug efter kompetensutveckling inom evenemangssäkerhet, säger projektledaren Petter Säterhed.
Utbildningarna har tagits fram av det tvååriga EU-projektet CISKT, som drivits av bland andra MSB, Karlstads universitet, University of Tartu, University of Seinäjoki. Utbildningarna är delvis baserade på den guide för evenemangssäkerhet som MSB publicerade 2008.

Projektet har haft en referensgrupp där Rikspolisstyrelsen, Globen, Malmöfestivalen, Göteborg & co och Prehospitalt och katastrofmedicinskt centrum har ingått. Utvärderingen av en pilotutbildning gav positiv respons.
– Vi har knappt marknadsfört utbildningarna än, men har redan en lång föranmälningslista, säger Petter Säterhed

Utbildningarna riktar sig främst mot myndigheter, arrangörer och säkerhetsledning. Nivå 1 är en tvådagars introduktionsutbildning och steg 2 och 3 är 7,5 poängskurser på kvartsfart. Planerade start för nivå 1 är hösten 2015, nivå 2 våren 2016 och nivå 3 hösten 2016.

Gunno Ivansson
blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen