Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Burträsk värvade flest till SMS-tjänst

Burträsk var bäst i landet att värva privatpersoner till en SMS-tjänst som påminner om att testa brandvarnaren.

Publicerad: 2016-01-11

– Det känns fantastiskt roligt. Vi har arbetat aktivt med att få så många Burträskbor som möjligt att registrera sig och på så sätt få dem att komma ihåg att testa sin brandvarnare. Vi kommer fortsätta att arbeta för att ännu fler ska anmäla sig för gratis påminnelser, säger Johnny Enmark, kårchef i Burträsk till msb.se

Burträsk lyckades värva 18 procent av invånarna, eller 287 personer. Burträsk brandstation vinner mat till hela stationen, en så kallad food truck kommer och levererar förplägnaden. Flest antal värvningar hade Jönköping med 915, vilket motsvarar drygt en procent av befolkningen.

Under knappt två månader tävlade landets brandstationer om att värva flest prenumeranter till SMS-tjänsten. Närmare 4 000 registrerade sig till tjänsten och totalt är det närmare 9 000 hushåll som får regelbundna påminnelser om att kontrollera brandvarnaren.

– Det är väldigt kul med ett så stort genomslag för SMS-tjänsten. Många brandstationer har varit med och bidragit till detta. Nu hoppas vi att man fortsätter uppmuntra folk att ansluta sig till tjänsten så att fler kommer ihåg att testa sin brandvarnare, säger Anders Lundberg, brandingenjör på MSB.

Nästan alla i Sverige har brandvarnare, men var tionde fungerar inte. Den främsta orsaken är att den testas för sällan. Därför tog nätverket Aktiv mot brand fram SMS-tjänsten. På www.skyddadigmotbrand.se kan vem som helst anmäla sig för gratis påminnelser.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen