Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Ny samverkan vid larm

Räddningstjänsterna Västra Sörmland och Östra Götaland börjar samverka vid larm.

Publicerad: 2018-12-19

Anette Lundin och Ulf Lago tar i hand på avtalet.
Anette Lundin och Ulf Lago tar i hand efter att ha undertecknat avtalet.

 Räddningstjänsterna har undertecknat ett avtal som träder i kraft 1 april och innebär att Östra Götalands ledningscentral larmar och leder båda organisationernas räddningsresurser.

Det ger  Västra Sörmland tillgång till inre ledning, samt att man kan få hjälp av högre ledningsstöd i form av insatschef och räddningschef i beredskap, taktiska och strategiska resurser som finns hos Östra Götaland.

Den nya samverkansformen innebär även att de båda organisationerna kommer kunna hjälpa varandra vid större och omfattande kriser.

– Det är kul att Västra Sörmland kontaktat oss för samverkan över länsgränsen. Sedan en tid har vi samverkat med Motala och Vadstena räddningstjänst på samma sätt och ser att vi alla har mycket att vinna på ytterligare samverkan, säger Ulf Lago, förbundsdirektör i Östra Götaland..

– Det här stärker vårt förbund. Vi känner oss väldigt trygga med den kompetens som finns inom Östra Götaland, och tillsammans med vår egen kompetens har vi goda förutsättningar att fortsätta ge en bra räddningstjänst och hantera komplexa insatser i Katrineholms och Vingåkers kommuner, säger Anette Lundin, förbundschef i Västra Sörmland.

FAKTA

  • Räddningstjänsten Östra Götaland ansvarar för räddningstjänst i Linköpings, Norrköpings, Söderköpings, Valdemarsviks och Åtvidabergs kommuner. Sammanlagt finns cirka 450 medarbetare vid 16 räddningsstationer och fyra räddningsvärn.
  • Räddningstjänsten Västra Sörmland ansvarar för räddningstjänst i Katrineholms och Vingåkers kommuner. Har sammanlagt cirka 85 medarbetare vid fem räddningsstationer.
blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen