Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Karttjänster samlade i portal

Översvämningskarteringar, brandrisk i skog och mark, naturolycksdatabasen, med mera.
Nu har MSB samlat alla karttjänster i en portal.

Publicerad: 2016-05-03

MSB erbjuder geodata som stöd i arbetet för ett säkrare samhälle. De flesta karttjänsterna är fria att sprida och använda och har tidigare funnits på olika platser på msb.se. Nu är de samlade i en kartportal.

I portalen finns också kartor som visar var MSB har pågående insatser runt om i världen, var brandstationer och skyddsrum finns, MSBs stabilitetskarteringar och en hel del annan information.

Kartportalen kommer även att fungera som en plats för tillfälliga tjänster med kartor, data och applikationer som kan vara till nytta för inblandade aktörer och allmänheten  vid en omfattande händelse.

Intresserade kan länka in kartor av intresse till egen webbplats, så länge det anges att kartorna kommer från MSB. Det finns även nedladdningstjänster och WMS-tjänster (web map service) där det är möjligt att hämta data.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen