Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

HeliAir vann upphandling om helikopterberedskap

HeliAir, baserat i Västerås, vann upphandlingen av helikopterberedskapen inför sommaren.

Publicerad: 2019-03-15

Kravet i MSBs upphandling var att leverantören ska kunna ställa minst tio helikoptrar till myndighetens förfogande.

– Det här gör att får vi en avsevärt mycket bättre beredskap och helt nya möjligheter att bekämpa skogsbränder redan till sommaren, säger Björn Johansson, ansvarig för upphandlingen på MSB till msb.se.

Helikoptrarna ska kunna placeras i beredskap där brandrisken är störst och vid högsta beredskapsläge vara i luften inom 90 minuter. Grundberedskapen är att helikoptrarna ställs till förfogande inom tolv timmar.

MSB vill på längre sikt tillgodose behovet av större flygande resurser. Till regeringen har man föreslagit att Sverige bör hyra mindre vattenskopande flygplan från 2020 och samtidigt utvärdera de långsiktiga behoven av att upphandla större vattenskopande flygplan.

HeliAir har sitt huvudkontor i Västerås, men är etablerade med bränsle och/eller underhåll på ytterligare tio platser.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen