Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Här blir det utbildning för deltidsbrandmän

Nu är det klart på vilka orter det ska genomföras utbildning för deltidsbrandmän.
Avtal om utbildning har skrivits för sex regioner.

Publicerad: 2017-12-21
Sverige har delats in i åtta regioner, i varje region finns nu också utbildningsplats .

MSB delade först in Sverige i åtta regioner där utbildning ska bedrivas. Sandö och Revinge svarar för två av dem.

Nu har myndigheten skrivit treåriga avtal med externa parter för utbildning i övriga regioner, där två orter delar på utbildningen i en region.

Utbildningsorterna är:

  • Luleå
  • Borlänge
  • Rosersberg
  • Borås
  • Växjö/Jönköping
  • Kalmar

Securitas är avtalspart i Borås och Rosersberg, utbildningarna kommer att genomföras på Norra Älvsborgs respektive Räddningsskolan i Rosersbergs övningsområden.

I övrigt är det kommunala räddningstjänster som MSB skrivit avtal med.

För området Jönköpings och Kronobergs län har avtal skrivits med Värends räddningstjänst med räddningstjänsten i Jönköping som samarbetspartner. Utbildningarna kommer att varvas mellan Växjö och Jönköping, vilket kan vara ett sätt att få kortare avstånd till utbildningen för fler.

Grib (grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap) sparkar igång efter nyår och ersätter den nio veckor långa utbildningen i räddningsinsats.

Grib är en moderniserad utbildning som blir sex veckor lång. Fem veckor ska genomföras på skola/utbildningsplats, den sjätte i egen organisation.

msb.se görs anmälan till utbildningen. Från 10 januari kommer de externa utbildningsplatserna finnas tillgängliga för anmälan.

Per Larsson
blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen