Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Dags för konferens om förebyggande

27-28 mars är det åter dags för Förebyggandekonferensen i Karlstad. 

Publicerad: 2018-12-05

– Konferensen kommer bland annat ta upp risker med byggrelaterade innovationer, samt ge exempel på hur en kommun genom förvaltningsöverskridande samverkan kan säkerställa en byggnads brandskydd, säger Andreas Forsberg, MSB.

Det kommer också att redovisas hur tillsynen enligt LSO (lagen om skydd mot olyckor) har utvecklats och hur man får en tydlig och effektiv tillsyn som samtidigt är rättssäker. Räddningstjänstutredningen kommer att belysas ur ett förebyggandeperspektiv och det kommer ges exempel på hur ny teknik påverkar brandskyddet.

MSB har inhämtat synpunkter på konferensens innehåll från målgrupperna. Främsta målgrupp är personal som arbetar med förebyggande brandskydd inom kommunal räddningstjänst, men konferensen kan även vara intressant för personer inom andra kommunala förvaltningar, länsstyrelser, brandkonsulter med mera.

Konferensen arrangeras av MSB, Brandskyddsföreningen och Föreningen Sveriges brandbefäl.

Fullständigt program och möjlighet att anmäla sig kommer att finnas tillgängligt vid årsskiftet på msb.se.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen