Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Ännu ingen ny utredare till alarmeringstjänsten

Utredningen om en samordnad alarmeringstjänst står fortfarande utan särskild utredare.

Publicerad: 2016-09-29

– Det kommer att utses en ny utredare, men något namn finns inte ännu, säger Victor Harju, pressekreterare på inrikesdepartementet.

I februari utsågs Stefan Carlsson, landshövding i Kalmar län, till särskild utredare. I somras avgick han hastigt som landshövding och har även lämnat utredningen.

När det finns en ny utredare törs inte Victor Harju svara på.

– Det arbetet startade efter sommaren och pågår.

Uppdraget i utredningen är framför allt att analysera om myndighet eller bolag bör förordas för en nationell alarmeringsfunktion och hur den kan samordna samhällets alarmeringstjänst på ett bättre sätt. När uppdraget presenterades angavs att utredningen skulle presenteras senast 31 maj 2017.

Häromveckan besökte utredningssekreterarna Hanna André och Anna Svedjevik MSB och fick information om den verksamhet i myndigheten som har beröring med alarmeringstjänsten.

Per Larsson
blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen