Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

F21 släckte bränder och anlade vägar

F21 i Luleå var en stor resurs vid skogsbranden. Det tog fordonskolonnen med fem långtradare, fyra brandbilar och ett antal personbilar 18 timmar att ta sig till Ramnäs.

Väntade besök ger resultat

MALMÖ I höst når Räddningstjänsten Syd 60 000 hembesök sedan 2010. Samtidigt hade förbundet förra året för första gången färre än 300 bostadsbränder. Två omkom, vilket sett till invånarantalet är en låg siffra.

- Vi känner att vi kan göra skillnad

MALMÖ Arbetet ger effekt. Gör det enklare att motivera nya rutiner.
– Och att vi verkligen följer upp att åtgärder blir gjorda, det är det som är handen ända in i kaklet, säger Joakim Goldmann, distriktschef på Hyllie.

Förebygga katastrofer lönar sig

Förebyggande satsningar minskar kostnaderna för katastrofinsatser och återuppbyggnad med avsevärt mer än det förebyggande arbetet kostar.

Säkerhet på rätt ställe

Kompetens i informationssäkerhet måste finnas i organisationen. Det är mindre viktigt att den anställde har den.

- Ska vara lätt att göra rätt

Mer dialog än restriktioner. Sån är säkerhetskulturen på Sveriges Riksbank.

- Skred mot integriteten

– Det sker små obehagliga steg i lagstiftningen som övergripande blir ett skred mot vår integritet, sa Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys, på Informationssäkerhetskonferensen.

Grov brottslighet köper lösningar för intrång

Vem är det som hemsöker era IT-system? Nörden? Busen?
Det kan vara värre.

Intrång i integritet kartläggs

Justitiedepartementet har gett direktiv att kartlägga risken att privata och offentliga IT-miljöer gör intrång i den personliga integriteten.

Cyberbrotten kostar miljarder

Cyberbrotten kostar Sverige miljarder varje år.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen