Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Skiljer minuter i larmbehandling

Det kan ta mellan drygt en minut och tre minuter innan räddningstjänsten larmas ut, mellan drygt två minuter och nästan en fyra innan ambulans larmas ut.

Räddningstjänsten snabbast i Tranås

I Tranås är räddningstjänstens mediantid till skadeplats 6,8 minuter efter larm. I Arvidsjaur är tiden 33 minuter. Här är listan med alla kommuner.

Ambulansen snabbast i Köping

I Köping är ambulansens mediantid till olycksplats 8,5 minuter efter larm. I Pajala är tiden 33,9 minuter. Här är listan med alla kommuner.

Metod för att säkra transporter

Myndigheterna i Samverkansområdet transporter håller på att ta fram en arbetsmetod för ökad robusthet i samhällsviktiga transporter.

Nyutgivet

Rapporter, broschyrer, läromedel med mera från MSB. Där inget pris anges är publikationen gratis.

Olycksundersökningar studerade

De flesta förslag på förbättringar som räddningstjänster lyfter fram i olycksundersökningar riktar sig på något sätt till den egna organisationen.

Unga mer rädda för epidemi än krig

Smittsamma sjukdomar skrämmer landets 18-åringar mer än risken för krig.
Det visar MSBs årliga undersökning i åldersgruppen.

Podcast om din krisberedskap

Hur är den egna krisberedskapen, hur agerar vi i en kris? DinSäkerhet.se producerar podcaster i ämnet krisberedskap.

Förebyggande arbete med i MSBs EU-kurser

MSB genomför en EU-kurs för tekniska experter. Nu har kursen öppnats för experter inom förebyggande och förberedande områden.

Enig räddningstjänst: vi behöver bli bättre på skogsbrand

Tre månader efter den stora skogsbranden samlades återigen räddningstjänstfolk från hela landet i Ramnäs. MSB och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) hade bjudit in till seminarium/workshop om branden.
– Seminariet gav intressanta och engagerade diskussioner, säger Anders Granström, SLU.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen