Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

A-skum akut giftigt

B-skums skadlighet för miljön har visat sig genom förorenade grundvattentäkter. En studie MSB och Kemikalieinspektionen låtit göra visar att A-skum inte nödvändigtvis är mindre akutgiftiga än B-skum. Vid 0,001 volymprocent av ett Cafs-skum i vattnet dör hälften av alla fisk­embryon.

Målet ersätta skum

Alla brandsläckningsskum har en negativ inverkan på miljön. Därför har centrala miljömyndigheter tillsammans med MSB som mål att på sikt få bort all skumanvändning.

Skadestånd på väg bli vanligare

Det finns tecken på att Sverige är på väg mot det amerikanska systemet med skadestånd. Det kan leda till att räddningsledare i framtiden ställs inför en skadeståndsproblematik.

Om lösenord

Ett bra lösenord är unikt. Det är långt (mer än tio tecken), komplext och ovanligt.

Om ID-kapning

Det finns inget enkelt sätt att skydda sig mot ID-kapning.

Fångad av nätet

Att datorsystemet på jobbet tvingar medarbetarna att med jämna mellanrum byta lösenord i datorn kan vara en säkerhetsrisk.
– Det är vansinne! Varför ska du byta om du har ett bra och starkt lösenord? Det är bara frustrerande, säger Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på IIS, internetstiftelsen i Sverige.

Sök- och räddningsstyrkan endast nationell resurs?

MSB vill ställa om sin internationella sök-och räddningsstyrka (USAR) till en nationell förstärkningsresurs.

Hur många liv räddar räddningstjänsten?

Hur många liv räddar räddningstjänsten? Det vill MSB och bostadsbrandsprojektet veta.

Stora förändringar för effektivare samverkansområden

MSB genomför omfattande förändringar i samverkansområdena. Arbetsformerna förändras och MSB övertar ordförandeskapet i samtliga sex samverkansområden.

Måste inte dela värdegrund

Att Emil Skoglund och Pontus Westlund inte är önskvärda motiverades bl a med att de inte delar Södertörns värderingar.
Kräva att en offentliganställd som privatperson ska omfatta en viss värdegrund strider mot grundlagen.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen