Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Stor uppgradering av Wis

I november släpps version 3 av Wis, Webbaserat informationssystem. Det medför förändringar i både utseende och funktionalitet. Samtidigt släpps en ny version av mobilappen som synkroniseras med webbversionen.

Lokal närvaro och muskler med Räddsam F

Räddsam F har blivit en självklar trygghet för en lång rad småländska räddningstjänster.

Sju län i utökat samarbete

Räddningstjänsterna i södra Sverige suddar ut gränserna ytterligare och bildar ett nytt nätverk mellan sina respektive räddsam-organisationer.

Vägledning revideras

– Jag ser mest likheter när jag jämför vårt pågående revideringsarbete med Oskarshamnsmodellen. Jag ser därför gärna att vi kan involvera Oskarshamn och deras operativa kompetens i arbetet, säger Erik Egardt, MSB.

Släcker bränder i gasfordon efter fransk modell

Oskarshamn tagit fram ett koncept för säker släckning av bränder i gasfordon. Konceptet är en anpassning till svenska förhållanden av ett franskt utvecklingsarbete.

Civilbefolkningen kan inte skyddas

Sverige kan inte fullt ut skydda civilbefolkningen vid ett väpnat angrepp. Den bedömningen gör MSB i en rapport till regeringen.

Ökat tempo i arbetet med civilt försvar

Arbetet med civilt försvar intensifieras. MSB har fått en rad nya regeringsuppdrag samtidigt som det skjutits till 1,3 miljarder genom en försvarsuppgörelse.

Sotning viktigt förebyggande arbete

I Rosersberg norr om Stockholm finns landets enda skorstenfejarutbildning. Den drivs av MSB och utbildar varje år ett 50-tal skorstensfejare och nästan 30 skorstensfejartekniker.

Studerande nöjda med utbildningen

91 procent är nöjda eller mycket nöjda med utbildningen och andelen mycket nöjda har ökat från 27 till 37 procent. Det visar en undersökning bland studerande som gått skorstensfejarutbildning i Rosersberg.

Terror, krig och cyberangrepp på Mötesplats samhällssäkerhet

Terror, krig, extremism, molnbaserade cyberangrepp, civilt försvar, vattenbrist, energiförsörjning, med mera.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen