Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Röster om LBE

I samband med enkät om var kommunen lägger ansvaret för tillstånd och tillsyn av brandfarliga och explosiva varor bad Tjugofyra7 om synpunkter.

Här är kommunala röster om LBE.

Stopp för holländare i Revinge

MSBs generaldirektör Helena Lindberg har beslutat att myndigheten ska upphöra med tjänsteexport som konkurrerar med privata aktörer.

MSB Revinge måste avveckla utbildningen av holländsk räddningstjänst och 15-20 anställda blir av med jobbet.

MSB kritisk mot Boverkets kostnad/nytta-analys

MSB anser att trygghetsbostäder redan vid byggandet ska förses med spisvakt och sprinkler. Kostar mer än det ger anser Boverket som i stället vill ha individuella anpassningar.

Utnyttjar arbetstiden bättre efter omorganisation

Räddningstjänstens breddade uppdrag börjar sätta avtryck i kommunernas organisation av skyddet. I Tranås har man omorganiserat för mer förebyggande och bytt namn på förvaltningen.

Lund ska locka tjejer

LUND

Brandstationen i Lund ges chansen att bli bäst i klassen när det gäller jämställdhet och mångfald.

Bakom står MSB med en miljonsatsning. Erbjudandet kräver en tydlig inriktning och är inte okontroversiellt på stationen.

Kritiskt när överlevnadsdräkt läckte in vatten

Brandmannen hoppade i vattnet och räddade två kvinnor.

Men det kunde gått illa för alla tre. Överlevnadsdräkten höll inte tätt och brandmannen fick problem att hålla inte bara kvinnorna utan även sig själv över ytan.

Många brister vid Rinkeby-branden

Det fanns många brister vid branden i Rinkeby förra sommaren då sju personer omkom. Det anser Haverikommissionen och rekommenderar MSB, Socialstyrelsen och Polisen att vidta åtgärder.

MSB avvecklar Ruhb

MSB har beslutat avveckla Ruhb-organisationen. Med början i år ska materielen under en femårsperiod skänkas till kommunerna i takt med att den avskrivs.

Deltidare vill ha mer praktik

Cursnet är krångligt. Det är för mycket teori och för lite praktik.

Det är några synpunkter i den utvärdering av utbildning i räddningsinsats som MSB gjort.

"Med frihet följer ansvar"

Är livet en behaglig seglats på ansvarslöshetens ocean? Vad som än händer kommer samhället att ta hand om mig.

Nej, med friheten i demokratiskt samhälle följer att den enskilde individen har stort ansvar.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen