Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Brand i trähus

I centrala Jönköping finns en kärna med många mysiga gamla trähus.

Flera av dem har under åren härjats av brand eller rivits av annan orsak, men fortfarande finns många av de gamla kulturhusen kvar.

Exploderade airbagen?

Polisens och räddningstjänstens utredning visar att en bortmonterad airbag eventuellt har exploderat i samband med en brand i en sportbil av typ Mercedes cabriolet.

Dödsolycka i transformatorstation

En man och en kvinna hade lyckats ta sig en i en större transformatorstation som låg på ett industriområde.

Förmodligen var deras avsikt att stjäla koppar från elskenor och kablar inne i byggnaden.

Sista dansen på Cocoanut Grove

En brand som fick stor betydelse för det förebyggande brandskyddet i USA inträffade kvällen den 28 november 1942 i Boston, Massachusetts.
492 människor fick sätta livet till när en brand snabbt svepte genom de överbefolkade rummen av stadens inneställe, nattklubben Cocoanut Grove.

Gasolläckage i fritidsbåt

Ägaren till en ruffad fritidsbåt skulle koka morgonkaffe medan båten låg förtöjd mellan några andra båtar vid en brygga.

För ändamålet använde han ett mindre fristående gasolkök av märke Biltema 2,9 kilowatt. Det försörjdes av gas från en liten engångsbehållare som var placerad under ett lock på köket.

Självantändning i tvätt

Vid 18-tiden en eftermiddag utlöste det automatiska brandlarmet på ett medelstort hotell.

Personalen kunde snabbt lokalisera larmet till en tvättstuga där det slog upp lågor från ett större plastkärl fyllt med smutsiga städtrasor som skulle tvättas.

Klämskadade kablar orsakade svår brand

En familj bodde i en en och en halvplansvilla på landet. Tidigt en morgon vaknade mannen av att det knastrade kraftigt.

Han trodde först att det var varmvattenberedaren som läckte, men kände snart att det luktade rök. Husets brandvarnare hade då ännu inte utlöst.

Värmefilt misstänks orsakat dödsbrand

En man och en kvinna bodde i en enplans stuga på landet. Enligt uppgift festade de en del under dagen och gick därför och la sig i var sitt sovrum redan vid 21-tiden på kvällen.

Värmefilt tände säng

En familj firade julafton i huvudbyggnaden till en fastighet på landet. Det fanns ett par friggebodar på tomten som användes som tillfälliga sovrum.

I den branddrabbade stugan hade en av sönerna förberett natten genom att ha ett oljefyllt elelement och en elektrisk värmefilt påslagna.  

Frusna rör slutade med brand

Sträng och långvarig kyla gjorde att en villaägare fick problem med att ett vattenledningsrör frös.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen