Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Cigarett tände - äldre man brännskadad

Nyligen blev det krav på självslocknande cigaretter. Här är ett exempel på vad som kan hända när en cigarett inte självslocknar.

"Det var som en krigszon"

Två stora ladugårdar, två moderna bostadshus, ett par fristående förråd samt ett större förråd sammanbyggt med ett stall ödelades vid en häftig brand i en liten by ute på Närkeslätten.

En stark, byig vind bidrog till den snabba brandspridningen.

Ännu en radhuslänga nerbrunnen

Räddningstjänsten fick vid middagstid larm om att det brann i en lägenhet i ett radhus.

En stor rökpelare skvallrade redan vid framkörningen om att branden var omfattande.

Komplicerad villabrand

En bostadsfastighet belägen på landsbygden bestod av två en och en halvplans villor sammanbyggda med en lågdel. Den ena byggnadskroppen var av äldre datum och om- och tillbyggd i flera omgångar.

Bland annat var hela huset tilläggsisolerat samt försett med ett nytt plåttak över ett befintligt gammalt tak av eternit.

Tre dog - tomtebloss trolig orsak

Det var den 13 januari 2011. Den stora och tätvuxna julgranen, en så kallad kungsgran, stod fortfarande pyntad på sin plats i gillestugan hos det äldre paret i en Stockholmsförort.

Flera julgransbränder

Här följer en rad bränder med julgranar och tomtebloss inblandade.

Många döda i holländska julgransbränder

Nyårsafton 1994 var ett stort antal människor samlade i en festsal på ett hotell i Antwerpen när en brand plötsligt bröt ut i två julgranar som var placerade i ett mindre angränsande rum.

MC-förare omkom i viltolycka

Två motorcyklister var en sommardag ute och körde med sina kraftfulla maskiner. Vägen är asfalterad och i bra skick, vägbanan är torr.

Hastigheten är begränsad till 70 km/tim. Mitt på en längre raksträcka finns ett backkrön som gör att sikten är skymd.

Felaktigt öppnad dammlucka orsakade pådrag

En privatperson som befann sig nedströms en kraftverksdamm observerade att vattennivån steg kraftigt och att byggmaterial och annat bråte kom farande med strömmen.

Han försökte att med bil ta sig upp till dammen men på grund av renoveringsarbeten var vägen avstängd från det håll han kom. Han ringde då i stället 112 och informerade om vad han såg.

Buss med 45 passagerare välte

En modern turistbuss med 45 utländska passagerare kom i hög fart på en Europaväg då chauffören plötsligt upptäckte att han skulle vika av på en avfart till en korsande väg.

Han bromsade hårt men missbedömde den skarpa svängen. Ett hjulpar skar ner i diket men bussen fortsatte i obalans några tiotal meter ut på en åker innan den välte på sin vänstra sida.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen