Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Flera julgransbränder

Här följer en rad bränder med julgranar och tomtebloss inblandade.

Många döda i holländska julgransbränder

Nyårsafton 1994 var ett stort antal människor samlade i en festsal på ett hotell i Antwerpen när en brand plötsligt bröt ut i två julgranar som var placerade i ett mindre angränsande rum.

MC-förare omkom i viltolycka

Två motorcyklister var en sommardag ute och körde med sina kraftfulla maskiner. Vägen är asfalterad och i bra skick, vägbanan är torr.

Hastigheten är begränsad till 70 km/tim. Mitt på en längre raksträcka finns ett backkrön som gör att sikten är skymd.

Felaktigt öppnad dammlucka orsakade pådrag

En privatperson som befann sig nedströms en kraftverksdamm observerade att vattennivån steg kraftigt och att byggmaterial och annat bråte kom farande med strömmen.

Han försökte att med bil ta sig upp till dammen men på grund av renoveringsarbeten var vägen avstängd från det håll han kom. Han ringde då i stället 112 och informerade om vad han såg.

Buss med 45 passagerare välte

En modern turistbuss med 45 utländska passagerare kom i hög fart på en Europaväg då chauffören plötsligt upptäckte att han skulle vika av på en avfart till en korsande väg.

Han bromsade hårt men missbedömde den skarpa svängen. Ett hjulpar skar ner i diket men bussen fortsatte i obalans några tiotal meter ut på en åker innan den välte på sin vänstra sida.

Klämd kabel orsakade brand

En familj hade i flera år arbetat med att renovera sin stora, fina villa av trä. Bland annat hade man skyddat alla invändiga vägg- och takytor med gips.

Den elektriska installationen var delvis utbytt under renoveringen, men andra delar var i samma skick som då huset byggdes år 1928.

 

Brödrost slogs på av misstag

En man och en kvinna bodde i ena halvan av ett relativt nyproducerat parhus.

Lägenheten omfattade cirka 140 kvadratmeter fördelade på två våningsplan.

Den var skyddad med ett kombinerat inbrotts- och brandlarm som ringde upp ägarnas mobiltelefoner då det aktiverades.

Skogsbrand i naturreservat

De första veckorna i maj var det extremt torrt på västkusten.

8 maj rapporterade SMHI att risken för bränder i skog och mark uppgick till värdet 5E. Det är det största värde som finns på skalan.

Arbetsmiljöverket kritiskt efter gasolycka

Vida Papper måste bli bättre på att hantera sin svaveldioxid – det kräver Arbetsmiljöverket enligt en artikel i Smålandsposten.

Utskjutsstege rasade sönder

Två brandmän och en övningsledare övade med en utskjutsstege mot en byggnad på brandstationens gård.

Vid olyckstillfället hade den tredelade  tolv meter höga stegen varit uppdragen till åtta-nio meter och spärrklackarna hade greppat tag som de skulle.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen