Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Villaområde avspärrat - gasflaskor exploderade

Förekomsten av gasflaskor förändrar snabbt riskbilden på en brandplats. Det blev personalen vid räddningstjänsten i Nybro varse då de anlände till en brandplats i ett villaområde.

Felbyggd skorsten klarade inte eldning

Ett enplans fritidshus hade nyligen bytt ägare. I byggnaden fanns bland annat en öppen spis med murad skorsten invid ena ytterväggen.

Gaser i spritlampa tände explosionsartat

En tonårig son var ensam hemma i familjens enplansvilla. Han skulle tända en cylindrisk dekorationslampa som eldades med sprit.

Hoprullad värmefilt orsakade brand

Fem ungdomar hyrde tillsammans en äldre stuga på landet. Byggnaden omfattade ett och ett halvt våningsplan. Den var nyrenoverad och i mycket bra skick. Bland annat var den utrustad med brandvarnare.

IVPA-styrka på väg in i skottdrama

Räddningstjänstens IVPA-styrka kunde kört rakt in i ett skottdrama om de inte stoppats av ambulansen.

Svår lägenhetsbrand - sängrökning orsak?

Larm om brand i lägenhet på andra våningen av ett fyravåningars flerfamiljshus. Först på plats var första insatsperson(Fip) från en deltidsstation på orten.

Rökdykare skadad vid villabrand

En kvinna som bodde i en tvåplansvilla på landet var ensam hemma. Hon skulle baka och smälte lite smör i en kastrull på spisen. Telefonen ringde och hon blev störd. Fettet överhettades och tog eld.

Ny brand i gasdriven buss

Vi har tidigare i Tjugofyra7 berättat om bränder i fordon drivna med gas.

En morgon i vintras hämtade en chaufför en buss med naturgas i garaget för att påbörja dagens arbete.

Fel hantering av sprinkler upptäckt vid brand

Räddningstjänsten i Kristianstad fick vid 22-tiden en kväll i oktober automatiskt brandlarm till ett så kallat LSS-boende (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade), beläget på bottenvåningen i ett trevåningars hyreshus.

Batteri i dator började brinna

Innehavaren till en lägenhet i ett flerfamiljshus hade satt sin bärbara dator på laddning och sedan lämnat bostaden.

Ett par timmar senare hörde en granne som passerade utanför huset hur det tjöt i en brandvarnare.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen