Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Motorcyklist omkom vid avåkning

En kvinna som bor ett sextiotal meter från en mindre asfalterad väg står i skymningen på sin balkong och röker.  Hon hör en motorcykel som närmar sig i hög fart. Vägen är hastighetsbegränsad till 70 men hon uppskattar farten till minst 90 km/h.

Mardrömmen - två svåra larm samtidigt

Strax efter midnatt en vardag i slutet av augusti drabbades räddningstjänsten i Norrtälje kommun av alla räddningskårers mardröm: Två samtidiga larm där det krävdes snabba insatser för att rädda liv.

Brandrisk med etanol i kaminer och lampor

Under de senaste åren har MSBs olycksutredarprogram fått in allt flera rapporter om bränder och brandtillbud i etanoleldade ”fusk-kaminer” och dekorationslampor.

Brand när kamin föll från vägg

Hos ett ungt par i ett tvåvånings radhus fanns en etanoleldad plåtkamin upphängd en bit upp på väggen i vardagsrummet.

Kvinna släckte brand i fusk-kamin

En kvinna kom hem sent till sin lägenhet i ett flerfamiljshus. Hon kände sig frusen och tände en brasa i sin nyinstallerade kamin.

Allvarligt tillbud i brasvärmebutik

En butik för visning och försäljning av kaminer och spisar var inrymd i en friliggande träbyggnad från 60-talet.

Brännskadad av dekorationslampa

Hemma i familjens villa skulle den tonårige sonen en kväll tända en cylindrisk dekorationslampa av glas.

Trafikkaos efter gasläcka från buss

Vid tvåtiden en sommarmorgon körde en gasdriven stadsbuss fast i en tunnel i Stockholm.

Övertäckt LED-lampa orsakade svåra skador

En tänd LED-lampa hamnade under mössor och vantar. Värmeisoleringen gjorde att en brand uppstod, skadorna i villan blev mycket stora.

Övertrycksventilation spred brandröken

Räddningstjänsten använde fläktar för att förbättra arbetsmiljön för rökdykarna. Samtidigt gjorde det att rök och brandgaser spreds i lokalen.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen