Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Kolgrill orsakade brand på köpcentrum

Vid lunchtid dagen före en långhelg fick räddningstjänsten ett inringt larm om kraftig rökutveckling från taket på ett större köpcentrum.

Brand släcktes effektivt - men slarv med säkerhet

Lägenheten var övertänd när räddningstjänsten anlände Tack vare tidigare erfarenheter blev vattenskadorna små, men säkerhetsregler för takarbete nonchalerades.

Gammalt startrelä orsakade brand

Tidigt en morgon vaknade en kvinna i sitt sovrum på andra våningen i ett större bostadshus av att en brandvarnare tjöt på bottenvåningen.

Brand på färja orsakade stort pådrag

Halv fem på natten utbröt brand på en färja på väg mot Varberg. Ett omfattande räddningsarbete förbereddes.

Ammoniak läckte i sportanläggning

En sportanläggning byggd 1975 bestod av en ishall sammanbyggd med två sporthallar och ytterligare några lokaler. Ishallens kylanläggning från samma år rymde 500 kilo ammoniak. Maskinrummet låg inomhus men kondensorn var placerad utomhus.

Motorcyklist omkom vid avåkning

En kvinna som bor ett sextiotal meter från en mindre asfalterad väg står i skymningen på sin balkong och röker.  Hon hör en motorcykel som närmar sig i hög fart. Vägen är hastighetsbegränsad till 70 men hon uppskattar farten till minst 90 km/h.

Mardrömmen - två svåra larm samtidigt

Strax efter midnatt en vardag i slutet av augusti drabbades räddningstjänsten i Norrtälje kommun av alla räddningskårers mardröm: Två samtidiga larm där det krävdes snabba insatser för att rädda liv.

Brandrisk med etanol i kaminer och lampor

Under de senaste åren har MSBs olycksutredarprogram fått in allt flera rapporter om bränder och brandtillbud i etanoleldade ”fusk-kaminer” och dekorationslampor.

Brand när kamin föll från vägg

Hos ett ungt par i ett tvåvånings radhus fanns en etanoleldad plåtkamin upphängd en bit upp på väggen i vardagsrummet.

Kvinna släckte brand i fusk-kamin

En kvinna kom hem sent till sin lägenhet i ett flerfamiljshus. Hon kände sig frusen och tände en brasa i sin nyinstallerade kamin.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen