Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

MSB stöttar vid allvarliga översvämningar i Ukraina

Kraftigt regn har orsakat allvarliga översvämningar i Ukraina. MSB stöttar med översvämningsbarriärer och brandslangar.

Publicerad: 2020-07-01

Den 25-26 juni orsakade skyfall stora översvämningar i västra Ukraina. Översvämningarna bedöms utgöra hot mot människors liv och hälsa. De har också orsakat allvarlig skada på kritisk infrastruktur, då ungefär 110 kilometer vägar och 90 broar skadats.

Regeringen har fattat beslut om att Sverige genom MSB ska stödja Ukraina med 250 brandslangar och 1 200 meter översvämningsbarriärer. MSB ordnar också med transport av materielen.

Insatsen görs i syfte att stärka Ukrainas beredskap, både för att hantera den nuvarande situationen men också för framtiden eftersom materielen doneras till ukrainska myndigheter.

- Ukraina efterfrågade stöd genom EU:s civilskyddsmekanism på samma sätt som Sverige gjorde vid skogsbränderna 2018. Samarbetet med EU ger en ökad kapacitet för alla länder i Europa att hantera kriser, säger Josefin Gullstrand, projektledare för insatsen på MSB.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen