Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Nytt om namn

Personer i branschen på nya tjänster.

Publicerad: 2022-03-17

Magnus Hansson är sedan 1 mars beredskapsdirektör vid Länsstyrelsen Västerbotten. Han kommer närmast från en tjänst vid Robertsfors kommun. Tidigare beredskapsdirektören Eva-Lena Fjällström är sedan i höstas brandchef vid Umeåregionens brandförsvar.

Jim Lundström blir ny räddningschef för Piteå och Älvsbyns kommuner. Han har jobbat på räddningstjänsten i Piteå i fem år och ersätter Torbjörn Johansson som går i pension.

Cecilia Uneram är ny förbundsdirektör för Södertörns brandförsvarsförbund. Hon har tidigare varit räddningschef och jobbat på Brandskyddsföreningen. Tidigare förbundsdirektören Hillevi Engström är nu vd för Trygghetsstiftelsen.

Leif Gustavsson är ny beredskapsdirektör vid Länsstyrelsen Värmland, en uppgift han haft tidigare. De senaste åren har han arbetat på MSB.

Mats Bergmark har utsetts till biträdande förbundsdirektör, ny tjänst, inom Medelpads räddningstjänstförbund fram till utgången av 2023. Han var tidigare chef för förbyggande avdelningen där Tora Åström nu är tillförordnad chef. Ellinor Fransson har utsetts som tillförordnad räddningschef i samma organisation och under samma period, hon ersätter Tomas Öhrn som går i pension.

Jennie Berg är ny försvarsdirektör vid Länsstyrelsen Gävleborg där hon jobbat i fyra år. Hon ersätter Johan Höglund som börjat på Polismyndigheten.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen