Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Så visar du hänsyn i naturen

Ta hand om varandra och naturen. Det är budskapet i Naturvårdsverkets digitala sommarkampanj.

Publicerad: 2020-06-26
Kolla upp eventuella eldningsförbud innan du tänder brasan. Foto: Maria Hansen

I kampanjen delar Naturvårdsverket med sig av tio tips på hur man visar hänsyn i naturen. Syftet är att sprida information om allemansrätten, kopplat till den speciella situation vi befinner oss i nu, när dessutom extra många upptäckt tjusningen med att vistas utomhus.
Allemansrätten ger exempelvis ingen självklar rätt att göra upp eld i naturen. Kolla upp eventuella eldningsförbud innan du tänder brasan. Om det är tillåtet att elda, tänk på:
• Bästa stället att elda är på redan iordninggjorda eldplatser.
• Elda bara på platser där elden inte kan sprida sig eller skada växter, djur eller mark, till exempel på grus eller sandmark.
• Elda inte på mossa, torvmark, jordig skogsmark eller klippor.
• Ha alltid vatten nära till hands.
• Ta med engångsgrillen och skräpet hem.
Kampanjen finns i sin helhet på naturvardsverket.se och vänder sig till både allmänhet och verksamhetsutövare. På webbplatsen finns också information om allemansrätten på olika språk.

Maria Hansen
blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen