Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Digital kurs i likabehandling

Kollegan muttrar rasistiska kommentarer om folk ni möter i jobbet — vad gör du?
Räddningstjänstpersonal i hela landet får nu chansen att gå en digital kurs i likabehandling.

Publicerad: 2021-02-20

Försvarsmakten har i flera år haft ungefär samma upplägg för sina anställda. Nu har Försvarsmakten anpassat sin utbildning till räddningstjänstens vardag, och gjort den digital.

Vid två tillfällen, första gången 26-27 maj och andra gången 13-14 oktober, har personal från räddningstjänsten möjlighet att gå utbildningen.
Arrangör är Nätverket Jämställd Räddningstjänst, NJR, i samverkan med Försvarsmakten och MSB.

Utbildningen utgår från situationer som kan uppstå, både arbetskamrater emellan och gentemot allmänheten. Det kan vara att en kollega konsekvent får se sina förslag förlöjligade, att bögskämt ingår i jargongen eller att en svårt skadad kvinna får kommentarer om sina bröst.

Utbildningen hålls via Zoom och kommer att vara interaktiv, med diskussioner och gruppövningar.

Målgruppen är framförallt första linjens chefer; styrkeledare och arbetsledare.

– De har både arbetsledaransvar och möter kommuninvånare som ofta är i någon form av kris. Oavsett kön och annan bakgrund ska alla människor behandlas väl, säger Guitta Atallah Hajj, verksamhetsutvecklare i Räddningstjänsten Väst som 2021 är värdorganisation för NJR.

Vid varje kurstillfälle finns plats för 25-30 deltagare. Förhoppningen är att den ska erbjudas återkommande i NJR:s regi. Den som har gått kursen har möjlighet att sedan gå en utbildning för att själv bli handledare.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen