Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Avtal om EU-lager förlängt

MSB:s ansvar för EU-lagret för civila krishanteringsinsatser förlängs med 18 månader.

Publicerad: 2021-04-29

Lagret har funnits i Kristinehamn i tre år, MSB:s ansvar är att lagerhålla, köpa in och transportera materiel till EU:s insatser.

- Vi välkomnar förlängningen, det ger oss förutsättningar att fortsätta utveckla tjänsten, säger Filip Staake, projektledare för uppdraget på MSB.

I det ursprungliga avtalet fanns en option om att förlänga avtalet tolv månader, en förlängning som EU nu beslutat ska vara 18 månader istället

Lagret i Kristinehamn har benämningen CSDP Warehouse II. EU håller på att utveckla Warehouse III. Att det inte är klart är en anledning till att nuvarande avtal förlängts. När formerna för Warehouse III är klart kommer en upphandling att ske, och där Sverige tänker delta.

Under de senaste sex månaderna har MSB genomfört 76 transporter från lager till insatser, mellan insatser och från leverantör till insatser. I lagret i Kristinehamn finns bland annat säkerhetsutrustning, sjukvårdsmateriel, it-utrustning, satellittelefoner, läkemedel och hjälmar.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen