Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Räddsam YZ startar i april

I april 2022 är det tänkt att Räddsam YZ ska driftsättas. Jämtland och Västernorrland i ett ledningssystem.

Publicerad: 2021-09-29

Tillbaka till startsidan

– Förslaget presenterades i maj, beslut att gå vidare togs i juni. Projektarbetet startar i höst, säger Jonas Hägglund, vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik och regional utvecklingsledare för ELS.

I de två länen finns två SOS-centraler, i Östersund och Sundsvall. Jonas Hägglund ser det både som en fördel och en utmaning.

– Vi vill se dem som en central, det ska vara ett system. Vi kommer placera en från varje län på SOS-centralerna, de ska jobba tillsammans även om de sitter 20 mil isär. Då får vi redundans i både personal och teknik. Utmaningen är att få ihop arbetssätt och rutiner.

I Västernorrland har arbetet smugit igång med en gemensam ledning för länets tre räddningstjänster. I Jämtland är Åre enda kommun utanför förbundet. Nu har även där samarbete inletts med gemensam ledning. Det är också möjligt att Åre kliver in i förbundet.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen