Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Cert uppmanar: skärp uppmärksamheten mot attacker

Cert-SE  uppmanar alla organisationer att skärpa uppmärksamheten kring nätfiske och överbelastningsattacker.

Publicerad: 2022-03-02

På grund av det allt känsligare säkerhetspolitiska läget har Cert-SE beslutat att sänka ribban och vill ha in bidrag för en mer heltäckande kartläggning av vad som händer på internet i Sverige.

Man vill framförallt att medvetenheten om nätfiske och överbelastningsattacker höjs, och att när de inträffar rapporteras till Cert-SE.

Förutom att det ger Cert-SE bättre underlag för rekommendationer kan informationen också användas för att varna de som inte är medvetna om att de potentiellt är utsatta.

Nätfiske innebär att man via massutskick av e-post försöker komma åt känsliga uppgifter. Överbelastningsattacker riktas mot nätverk i syfte att slå ut webbsidor eller servrar. Det är svårt att skydda sig mot överbelastningsattacker (DDos), men en viktig framgång i hanteringen av dem är tillgången till loggar.

Cert-SE, vars verksamhet bedrivs av MSB, har som uppgift att stötta samhället i arbetet med att hantera och förebygga It-incidenter.

Cert-SE vill ha information från de som mottagit nätfiske-mejl via cert@cert.se

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen